با بهترین نویسندگان بریتانیا آشنا شوید
بریتانیا در طول تاریخ کهن خود، نویسندگان برجسته و تأثیرگذار پر تعدادی را به ادبیات جهان عرضه کرده است. آثار ادبی انگلستان، دورههای تاریخی مختلف و سبکهای ادبی گوناگون را در بر میگیرد.
به گزارش ایسنا به نقل از کتابانه، برخی از مشهورترین نقل قولها، شخصیتهای داستانی که شهرتشان از کتابها فراتر رفته و روایتهایی که دهههاست مخاطبین را مسحور خود نگه داشته، توسط نویسندگان بریتانیایی به میراث ادبی دنیا افزوده شده است. در ادامه با تعدادی از این مشاهیر آشنا خواهیم شد.
فهرست 7 نویسنده برتر انگلستان
چارلز دیکنز
چارلز دیکنز نویسندهی سرشناس انگلیسی و به تعبیری، برجستهترین رماننویس انگلیسی دورهی ویکتوریا بود. او را با آثار شاخص و متنوعی همچون «الیور تویست»، «آرزوهای بزرگ» و «دیوید کاپرفیلد» میشناسند. اغلب اتفاقات و رخدادهای کتابهای چارلز دیکنز برگرفته از زندگی واقعی خودش هستند. او از طریق روزنامهنگاری آموخت پدیدهها را همانگونه که هستند، صادقانه و با جزئیات، ببیند و بتواند به سلسله اتفاقهای پشت هر رخداد توجه کند. تحلیلهای دقیق و عمیقی که چارلز دیکنز در نوشتههایش از اشیاء، افراد و محیطها ارائه میکند گواه همین مسئلهاند.
آگاتا کریستی
آگاتا کریستی از نویسندگان انگلیسی مشهور و خالق ادبیات جنایی بود. کریستی، نویسندهای است که کتابهایش بیشترین ترجمه را به زبانهای مختلف دنیا داشته است. پس از ژول ورن و شکسپیر قرار دارند. کریستی در ۱۲ ژانویه ۱۹۷۶ در ۸۵ سالگی به طبیعی درگذشت.
وی همچنین طولانیترین نمایشنامه جهان را به نام The Mousetrap که از سال ۱۹۵۲ تا ۲۰۲۰ در West End اجرا شد و همچنین شش رمان با نام مستعار Mary Westmacott نوشت.
شکسپیر
شهرت شکسپیر به عنوان شاعر، نویسنده، بازیگر و نمایشنامهنویس منحصر به فرد است و برخی او را بزرگترین نمایشنامهنویس تاریخ میدانند.
آثار نمایشی شکسپیر، در کنار هم و به عنوان یک کل، نمایش بزرگی را عرضه میدارند که صحنهی آن عبارت است از زندگی و شخصیتهای آن و ما آدمیان. در این بین، شکسپیر کم و بیش به خداوند میمانَد. البته نه خدای یهودی ـ مسیحی، بلکه خدای آرام و متینِ فلسفهی یونانی، که فارغ از هیاهوی زندگی انسانهای فانی، صرفاً به تماشای کردار آنان مینشیند.
شکسپیر، در مقام نمایشنامهنویس، نه قاضی است و نه موعظهگر. او بیش از هر چیز، راوی است؛ راویای خبره در کار خود که تمام عواطف و احوال انسانی را به مثابهی مصالحی برای برپایی ساختمان عظیم روایت خود میبیند و شگفت آن که این راوی بزرگ و با عظمت، در طول روایتش، اثری از او دیده نمیشود. شکسپیر، در هیچ یک از آثار درخشان خویش، «صدایی» از آن خود ندارد؛ به نحوی که دقیقترین مخاطبان نیز نمیتوانند موضع شخص او را در مقام مؤلف، نسبت به مسائل مطرح شده در اثر دریابند.
جورج اورول
جورج اورول یک نام مستعار برای اریک آرتور بلر بود. آرتور ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ در بیهار، (منطقهای در هند که در آن دوران، تحت حاکمیت بریتانیا بود) به دنیا آمد. او زمانی که کوچک بود، همراه مادر و خواهرش به انگلستان رفت. در آنجا بود که شروع به نوشتن شعر کردند. این شعرها باعث شد تا او رویای نویسنده شدن را در سرش پرورش دهد. در میان کتابهای جورج اورول، کتاب قلعهی حیوانات و کتاب ۱۹۸۴ روی هم رفته بیشتر از هر دو کتاب دیگری، در تاریخ ادبیات قرن بیستم، فروش داشتند.
جین آستین
بهترین آثار جین آستین، شش رمان مشهورِ او هستند (غرور و تعصب، عقل و احساس، ترغیب، منسفیلد پارک، نورثنگر ابی و اِما) که امروزه به خاطر نمایش زندگی طبقه متوسط انگلیسی در اوایل قرن نوزدهم، به عنوان پراهمیتترین آثار کلاسیک ادبیات شناخته میشوند.
داستانهای جین، طنزآمیز و درخشان همراه با ساختار زیبا و ظریف هستند؛ همچنین با نگاهی به زندگینامه جین آستین متوجه میشویم که او عبورِ ادبیات انگلیسی را از «نئوکلاسیسیسم» قرن 18 به «رمانتیسیسم» قرن 19 را با شکوهِ هرچه تمامتر نشان میدهد.
مارتین مک دونا
مارتین مک دونا، فیلمساز، فیلمنامهنویس، نمایشنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان ایرلندی-بریتانیایی است. او را میتوان از جمله نویسندگان برتر در صنعت سینما و نمایش دانست که در قید حیات هستند.
سهگانه دوم مک دونا، شامل «چلاق آینیشمان» در سال 1996 و «ستوان آینیشمور» در سال 2001 منتشر شدند، اثر سوم این سهگانه، «بانشیهای آینیشیر»، منتشر نشد، زیرا از نظر مک دونا، هیچگاه این اثر خوب نبود و شاید در آینده بتواند آن را تکمیل کرده و منتشر نماید. مک دونا، در سال 2003، برای نمایشنامه ستوان آینیشمور، برنده جایزه لارنس الیویه شد.
ویرجینیا وولف
ویرچینیا وولف در گذار از عصر «زنان فرشته گون خانه دار» به دوران «بیداری زنان» زندگی میکرد: گذر از پایان دورهی ویکتوریایی به عصر مدرن. او نویسندهای بود که کلمات را به منظور بیان هیجان، درد، زیبایی و وحشت از عصر مدرن به کار میگرفت.
ویرجینیا در سال 1882 به دنیا آمد. او زنی توانا و پرشهامت بود که چون قایقرانی بیادعا، آثارش را بر امواج پر تلاطم ادبیات قرن نوزدهم سوار کرد. وولف، به درستی جایگاه خود را به عنوان نویسندهای مدرنیست دریافته بود.
ویرجینیا وولف به زودی دریافت که عصر جدید، با تحولات چشمگیری در زمینهی شهرنشینی، فناوری، جنگ، مصرفگرایی و زندگی خانوادگی گره خورده و این تغییرات، باید از نظرگاه متفاوتی در ادبیات، روایت شوند. به همین سبب در جستجوی فرمهای ادبی جدید و خلاقانهای بود که حق مطلب را در مورد پیچیدگیهای دورهی مدرن و جریانات سیال آن به خوبی ادا کنند. او آثاری را خلق کرد که میتوانند هیجانات درونی زندگی را به تصویر درآورده و درام نهفته در لحظات روزمره را به کاملترین شکل، بازآفرینی کنند.